BROSKVIČKY
/množství 25 broskviček/
piškotové těsto ze 4 vajec
krém z ledových kaštanů
šťáva z broskvového kompotu – část zabarvena na žluto a část zabarvena na čeveno hrubý cukr krystal na obalení
lístečky a stopky z mléčného marcipánu
krém z ledových kaštanů:
30g másla
30g hladké mouky
200 ml mléka
80 g cukr moučka
1 máslo
2 malé ledové kaštany
Z mouky a másla zadělat jíšku, přidat mléko a vařit do zhustnutí. Máslo s cukrem vyšlehat do pěny, přidat vychladnutou kaši, prošlehat a po pramínku během šlehání přidat v mikrovlnce rozpuštěné ledové kaštany.Pořádně vyšlehat.
Zadělat piškotové těsto, nalít do vymazaných polokoulí a péct na 180°c do růžová.Vyklopit, nechat vychladnout,trošku vybrat vnitřek a plnit krémem.Štětečkem nejdřív natřít žlutou šťávou z broskví a eště potřít červenou šťávou.Obalit v cukru a dozdobit lístkem stopkou.