PUNČOVÉ ŘEZY
/Inspirace Knihovnička recepty 8/2008/
9 vajec
270 g cukr krupice
360 g hladké mouky
½ prášku do pečiva
rybízová marmeláda
rum
fondán na polití
červený sirup na namáčení : 1/2 l jahodové šťávy
cukr moučka do dochucení
3 lžíce rumu
červená potravinářská barva
žlutý sirup na namáčení: 1/2 pomerančového džusu
cukr moučka na dochucení
1 lžíce citrónové šťávy
žlutá potravinářská barva
Celá vejce s cukrem našlehat a přidat mouku s práškem do pečiva . Rozdělit na 3 díly a upéct na pečícím papíře v předehřáté troubě na 180 °C do růžová.Péct asi 10 minut. Nechat vychladnout.
Spodní piškot pokapat rumem a potřít marmeládou. Druhý díl piškotu nakrájet na kostky a postupně namáčet v červeném a žlutém sirupu a klást je vedle sebe, tak aby se barvy střídali. Zbytek sirupu polít na kostky. Třetí díl namazat spodní stranou marmelády a přiložit na barevný plát. Rukou zatlačit, na vrch položit pečící papír a celé zatížit 3 kg cukru nebo mouky…Nechat přes noc v lednici, aby piškot dobře nasákl.
Na druhý den sejmout pečící papír a polít fondánovou polevou. Ja použila polevu kupovanou. Nechat ztuhnout a krájet.