BÁBOVKA vídeňská
15. 2. 2014
/čerpáno : Knihovnička recepty/Těsto:
- 250ml mléka
- 150g másla
- 150 g cukr krupice
- 2 lžíce kakaa
- 300 g polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 1 vejce
- rozinky
- čokoláda na polití
Mléko, máslo,cukr a kakao svařit a nechat vychladnout.Potom přidat mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a vejce.Přimíchat hrst rozinek namočených v rumu. Vlít do bábovkové formy vymazané a vysypané dětskou krupičkou nebo hrubou moukou. Vložit do studené trouby a zapnout až potom troubu na 150°C a péct asi 40 minut. Vychladnutou polít čokoládou a ozdobit.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář