BÁBOVKA se zakysanou smetanou
15. 2. 2014
Těsto:
- 4 vejce
- 160 g cukr krupice
- 156 g polohrubá mouka
- 40 g kakao
- 3 lžíce zakysané smetany
- půl lžičky prášku do pečiva
- hrst nadrobno nakrájeného kandovaného ovoce
- čokoláda na polití
- čokoládové zrní a drcené mandle na ozdobu
Vejce s cukrem vyšlehat do pěny, přidat mouku s práškem do pečiva a s kakaem. Prošlehat. Nakonec dát kandované ovoce. Vlít do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané bábovkové formy. Péct na 180°C cca 45 minut. Bábovku vyklopit, nechat vychladnout a polít čokoládou,ozdobit čokoládovým zrním a kousky mandlí.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář