BÁBOVKA piškotová s čokoládovou polevou
Těsto:
- 4 vejce
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g cukr krupice
- 4 lžíce oleje
- 1-2 lžíce kakaa
- necelá lžička prášku do pečiva
- kůra z 1 citronu
- hrst rozinek
- hrubá mouka a máslo na vymazání a vysypání formy
Poleva:
100 g čokolády na vaření rozpustit s kouskem tuku zn.Omega.
Na ozdobu - kytičky z falešného marcipánu.
Vejce s cukrem a olejem dohromady vyšlehat. Přimíchat mouku s kypř.práškem,citrónovoukůrou a rozinky.1/3 těsta odebrat a přidat do něj kakao.Do vymazané a vysypané formy střídavě lít světlé a tmavé těsto. Začínat a končit těstem světlým.Péct ve vyhřáté troubě na 170°C asi 50 minut.Vychladnutou bábovku polít teplou čokoládou a dozdobit kytičkami z falešného marcipánu.